SOMNIAR ARAGÓ PER CONSTRUIR ARAGÓ

Ha arribat el moment, és l’hora de l’Alternativa. Una Alternativa necessària i imprescindible per poder oferir esperança a la immensa majoria que, des de fa més de set anys, patim una estafa que han utilitzat per prendre’ns drets i deixar-nos vulnerables i, moltes vegades, en el desemparament més absolut davant dels qui exerceixen el poder. És possible, tanmateix, enfrontar-nos a ells i canviar l’actual situació: no hi ha cap futur escrit i preestablert, sinó que som tots i totes, en conjunt, els qui hem de prendre les regnes de les nostres vides.

 

En aquesta lluita, Esquerra Unida d’Aragó hi vol participar i implicar-s’hi i, per això, s’ofereix a ajudar a construir i armar el subjecte col·lectiu que sigui capaç de lluitar i d’enfrontar-se, amb garanties d’èxit, als qui arrabassen el poder al poble. I s’hi ofereix amb el seu discurs, producte de l’elaboració col·lectiva, de l’anàlisi i la trobada dels que pretenem la transformació social; també amb la seva història i el seu bagatge de lluites i reivindicacions, sempre al costat de la majoria oprimida; i, per descomptat, amb la seva gent, amb els que ahir es van enfrontar a la Dictadura i avui aturen desnonaments, amb els que defensen el que és públic, perquè és nostre i la garantia que tots i totes puguem exercir els nostres drets i disposar de polítiques socials.

 

Esquerra Unida d’Aragó és una eina de transformació social al servei de la ciutadania amb les seves arrels ancorades al carrer, composta pel poble, cosa que li permet actuar en les institucions en interès exclusiu de la majoria treballadora; i que construeix consciència social dia rere dia, però sense perdre de vista la necessitat de guanyar en l’àmbit electoral. Per això, al maig de 2015 hem d’aprofitar l’ocasió i intentar ocupar espais de poder polític, però no només això: cal que el canvi electoral sigui recolzat per una majoria social que el converteixi en decisiu, que li doni la força necessària per abordar la transformació social, política i econòmica que permeti construir una altra realitat molt diferent de la que ens estan imposant. És imprescindible que el poble sigui el veritable protagonista del seu destí i pugui exercir el poder que li ha estat arrabassat.

 

Per tot això, cal somniar un altre Aragó per ser capaços de construir un altre Aragó, un en el qual les persones siguin les que participin activament en el disseny i la posada en marxa de l’acció política, és a dir, siguin les que realment decideixin. Un Aragó feminista, anticapitalista i d’esquerres, en el qual l’economia estigui al servei de les persones, en el qual les llibertats i la igualtat no siguin concessions sinó drets per a la ciutadania i obligacions per als poders públics. Cal actuar per convertir aquests somnis en realitat, és a dir, cal fer Política, no permetre que ens la facin. Hem de prendre les regnes, fer un pas endavant i no renunciar a la nostra responsabilitat.

 

Això és el que proposa Esquerra Unida d’Aragó; i ho fa obrint-se de bat a bat, reivindicant la participació social com un element imprescindible per afrontar la tasca que, com a societat, encara ens queda per endavant. Volem fer còmplices de la transformació milers i milers de persones que fins ara no participaven, que no se sentien interpel·lades ni representades. Els volem dir que ha arribat el moment, que és l’hora de l’Alternativa i que, per fer-la possible, cal lluitar per fer els nostres somnis realitat.

 

#SomniaunaltreAragó. #FesunalreAragó.